hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 + 1 ropogós házi lángos, ami eltelít a téli napokon

default user icon
MME
Maradhatsz a hagyományos, sajtos-tejfölös verziónál, készíthetsz burgonyalángost, de akár sajtkrémmel, sonkával vagy spenóttal is megtöltheted! Nálatok melyik verzió a kedvenc?

Egy jó lángos ismérve, hogy ropogós a tésztája, kellően vastag és pont tökéletes mennyiségű feltét van rajta. A strandszezon egyik legkedveltebb étele, de bármilyen évszakban pont ugyanolyan jólesik. Sőt, otthon elkészítve talán még finomabb is, mint a büfében vásárolt verzió.

A lángosnak több formája is ismert. A klasszikus kenyértésztából készülő változat mellett kedveltek a különféle burgonyás, kefires, joghurtos vagy épp töltött lángosok is. Ezek a hozzávalók a tészta lágyságát, puhaságát adják, hogy míg a lángos külseje és vékonyra húzott közepe ropogósabbra sül, addig a belseje ne száradjon ki.

Tippek a tökéletes lángos elkészítéséhez:

– A lángost a sütés előtt legalább félórát érdemes keleszteni, de akár 1-2 napig is a hűtőben lehet hagyni. Ha a hűtőben szeretnénk tartani a tésztát, jó megoldást jelenthet, ha olajjal vékonyan kikent fedeles edényben vagy olajjal kikent zacskóban tároljuk.

– Ha kész a lángos tésztája, és már meg is kelt, akkor következhet a sütés. Ám előtte célszerű a lángost kiporciózni, és a lágy halmokat egy olajjal kikent tálcára tenni. Ezen a tálcán még nyugodtan hagyhatjuk pihenni a tésztát nagyjából 10 percet.

– Ezután vizes vagy olajos kézzel ügyesen ki kell nyújtani, és már mehetnek is az olajba!

– A kinyújtott lángost akár meg is tölthetjük mielőtt megsütnénk. Ilyenkor semmi más dolgunk nincs, mint a tésztát meghúzogatni, a tölteléket beletenni, majd a tésztaszéleket összedolgozni. 

KEFIRES LÁNGOS EGYSZERŰEN>>> 

GLUTÉNMENTES LÁNGOS>>> 

SAJTOS-TEJFÖLÖS KRUMPLIS LÁNGOS BACONNEL>>> 

NAGYIFÉLE PIACOS LÁNGOS>>> 

SPENÓTOS-JUHTÚRÓS TÖLTÖTT KRUMPLILÁNGOS >>> 

SaJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT LÁNGOS>>> 

hagyományos SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS>>> 

ZÖLDFŰSZERES SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT MINILÁNGOS>>> 

SAJTTAL TÖLTÖTT SÜTŐPOROS LÁNGOS>>> 

DUPLÁN SAJTOS JOGHURTOS LÁNGOS>>> 

+1 VIRSLIVEL TÖLTÖTT LÁNGOS>>> 

IDE KATTINTVA MÉG TÖBB LÁNGOST TALÁLSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss