Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 tuti tipp, amire a fagyasztódat használhatod az ételek fagyasztásán kívül

default user icon
MME
Nem csak az ételek tartósítására használhatod: a háztartásban még számos egyéb dologban a segítségére lesz, szóval a következő listán neked is lesz néhány olyan dolog, amire nem is gondoltál volna.

1. Kinyitja a borítékot

Veled is előfordult már, hogy úgy ragasztottál le egy borítékot, hogy utólag jöttél rá: egy fontos dokumentumot kifelejtettél belőle? Nos, nejlonzacskóban tedd be 1-2 órára a fagyasztóba, majd vedd ki, és azonnal nyisd ki egy tompa vagy egy levélbontó késsel. Hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, nedvesítsd be újra a ragasztócsíkot, és zárd le.

2. Tisztítja a farmert

Ha attól tartasz, hogy a gyakori mosástól kifakul a drága farmer, akkor időnként a fagyasztóban is „kitisztíthatod”. Csomagold vászonzsákba, és így tedd be éjszakára a mélyhűtőbe. Az alacsony hőmérséklet megöli a kellemetlen szagot okozó baktériumokat. A foltokat ez a módszer természetesen nem szedi ki az anyagból.

3. Felfrissíti a cipőt

Ugyanennek az elvnek az alapján az izzadt, kellemetlen szagú sportcipőket is felfrissítheted. Nejlonzacskóba csomagolva rakd be éjszakára a lábbelit a fagyasztóba!

4. Elpusztítja a bogarakat

A régi fatárgyakat ellepő szú ellen is védekezhetsz a hideg segítségével: nejlonzacskóba csomagolva „tedd hidegre” a szuvas tárgyakat. Figyelem: legalább 2-3 hét kell ahhoz, hogy a kártevők elpusztuljanak!

6. Kibogozza a folpakot

Ugye milyen bosszantó, amikor a fólia úgy összeragad a gurigán, hogy szinte lehetetlen szétválasztani? Ilyenkor dugd be a fagyasztóba pár percre, és meglátod, sokkal egyszerűbb lesz bánni vele! Ne felejtsd a hidegen, mert elveszíti a rugalmasságát!

7. Tartósítja a vetőmagot

A régi zöldség- és virágmagok hűvös, sötét helyen tovább megőrzik csírázóképességüket. Tökéletes hely tehát a tárolásukhoz a mélyhűtő. Fontos, hogy csakis alaposan kiszárított magokat fagyassz le! Rakd azokat légmentesen záródó dobozba, és címkézd fel, ha szükséges. Szobahőmérsékleten hagyd a vetőmagokat felengedni, legalább 24 órával az ültetés előtt.

8. Ellenállóbbá teszi a harisnyát

Kisebb eséllyel lyukad ki a nejlonharisnya, ha használat előtt lefagyasztod. Vásárlás után öblítsd ki, óvatosan csavard ki belőle a nedvességet, aztán műanyag zacskóban fagyaszd egy éjszakán át. Másnap szobahőmérsékleten hagyd kiolvadni és megszáradni.

9. Kitágítja a cipőt

Szorít az új cipő? Tegyél bele egy simítózáras nejlonzacskót, és igazgasd el a lábbeliben úgy, hogy minden hajlatát kitölthesse. Önts bele vizet, zárd össze és fagyaszd addig, míg a folyadék szilárdra nem fagy benne.

10. Konzerválja a szemceruzát

A szemceruzákat nehéz úgy kifaragni, hogy tökéletesen hegyes ceruzahegyet kapj. Próbáld ki, hogy mielőtt kihegyeznéd, beteszed a fagyasztóba 10-15 percre. Garantáljuk, hogy utána tökéletes kontúrvonalat húzhat vele!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss