Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+2 ok, amiért muszáj minél több kakaót fogyasztanod!

default user icon
MME
Persze, nem mindegy, hogy milyet: kizárólag a cukrozatlan, magas kakaótartalmú kakaóporról - például holland -, és az 50%-nál magasabb kakaóvaj tartalmú étcsokoládéról tudunk elmondani szívderítő, szép dolgokat - viszont ezekről rögtön hetet is!
#1

Alacsony koffein- és teobromin-tartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti az agyi működést. Ezért hatásos megerőltető szellemi tevékenység, például tanulás vagy munkavégzés alkalmával.

#2

Hangulatjavító hatása régóta ismert, 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz, többek között szerotorint és dopamint, amelyek garantálják az instant jókedvet.

ÉTELEK, AMIKTŐL BOLDOGABB LESZEL - A DIETETIKUS ELÁRULJA, MELYEK AZOK! >>> 
#3

Napindító gyermekeknek: rengeteg féle ásványianyagot tartalmaz, többek között gazdag káliumban, magnéziumban és E-vitaminban, amelyek támogatják a gyermekek megfelelő fejlődését. Mindezek mellett kevesen tudják, hogy a kakaó közel 20% elemi rostot tartalmaz, amik segítik az emésztést.

#4

Napi 1-2 kocka több, mint 70%-os kakaóvaj tartalmú étcsokoládé jótékony hatással van többek között a magas vérnyomásra, segít a szívelégtelenséggel küzdőknek, ugyanis gazdag flavonoidokban, amelyek pozitívan hatnak a vérerek rugalmasságára is.

5 SZUPEREGÉSZSÉGES ANTIOXIDÁNSFORRÁS - FOGYASZD MINDET, NAPONTA! >>> 
#5

Minél sötétebb a csokoládé, tehát minél magasabb a kakaóvaj tartalma, annál nagyobb antioxidáns hatással bír. Ennek köszönhetően megengedhető pár kockányi még diéta során is, sőt a kakaópor fogyasztása hibátlanul beilleszthető a paleo étrendbe is.

+1

Természetes kozmetikumként, otthonra: a kakaóporból készült arcmaszkok tisztítják és fiatalítják a bőrt, sőt gyulladáscsökkentő hatásuk miatt akár a pattanások elleni küzdelemben is remek partnerek.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 
+2

A kakaómasszázs (csokimasszázs) a wellness-szolgáltatások legnépszerűbb kezelései közé tartozik. Nem véletlenül, hiszen amellett, hogy hidratáló és öregedésgátló hatása van bőrünkre, a narancsbőr egyik legnagyobb ellensége. Egy ilyen masszázsról garantáltan mosolyogva távozunk, ugyanis a kezelés során fokozódik az endorfintermelés, mely boldogság érzéssel tölti el az embert.

VÉGRE! KIDERÜLT, HOGY A CSOKOLÁDÉTÓL EGÉSZSÉGESEBB LESZEL! >>> 

(Forrás: TUTTI)

Ezek is érdekelhetnek