Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 tipp, amire kiválóan alkalmas még a fültisztító pálcika

Nemcsak a szépségápolási szokásaid fognak megváltozni ezután a lista után, hanem sok más egyéb hétköznapi dologban is alakítani fog szokásaidon ez az egyszerű fültisztító pálcika. Ez a pici, de annál praktikusabb vattapamacs jó partnered lesz a fültisztításon túl a sminkelésben, egyéb szépségápolási trükkökben, de még az elektronikai eszközök karbantartásánál is nyerő eszköz.

1. Elkenődött szemfestékhez

Ha az apró válltáskában szinte csak a pénztárcád meg az irataid férnek el, azért egy kisebb tokban rejts el néhány fültisztító pálcikát is. Jól fog jönni, ha a sminked szeretnéd rendbe hozni a mosdóban.

2. Egy pontra irányítva

A szem alatti karikák vagy egy-két kisebb pattanás elfedéséhez nem kell az egész arcod a korrektorba mártanod. Egyszerűbb és sokkal hatékonyabb, ha célzottan a problémás területet kened le vele.

3. Elcsúszott körömlakk

Bal kézzel felkenni a körömlakkot nem éppen egyszerű mutatvány, könnyen megesik, hogy az az ember körömágyán vagy ujján köt ki. Mártsd acetonba a pálcika vattáját, és óvatosan töröld le a felesleges festéket. Egyszerűbb, mint ha előlröl kellene kezdened a mutatványt.

4. Tartsd tisztán!

Minden alkalommal, amikor tégelyes krémet használsz, jusson eszedbe, hogy ilyenkor az ujjaidról baktérium kerülhet a termékbe. Ezért kell minden alkalommal alaposan kezet mosni előtte! Igen ám, de van, hogy erre épp nincs lehetőség. Na, ilyenkor is jól jöhet a fültisztító pálcika!

5. Kis résekbe is befér

Az elektronikai eszközöket naponta használjuk, mégis a legritkább esetben jut eszünkbe alaposan megtisztítani azokat. Mártsd alkoholba a fültisztító pálcikát, és töröld át a telefonod, Ipaded vagy e-könyv-olvasód sarkait és a csatlakozásait – ezeken a helyeken sok szennyeződés, baktérium felhalmozódhat. Emellett a laptop billentyűi közötti rések tisztántartására is alkalmas.

6. Mielőtt leégne a motor

Égett szagot áraszt a hajszárító? Mielőtt nagyobb baj történne, húzd ki, hagyd teljesen kihűlni, majd benedvesített vattával tisztítsd meg a hátsó szűrőjét a belegabalyodott hajszálaktól és portól.

7. Akad a cipzár?

Mártsd a vattát olajba, vazelinbe vagy egy kevés ajakbalzsamba, és olajozd meg a cipzár elakadt fogait.

8. Szépséghibák a falon

Nem kell az egész falat átkenned, ha csak apróbb foltokat vagy a sarkoknál lepergett festéket szeretnéd kijavítani. A kis pálcika sokkal hatékonyabb az ecsetnél!

9. Ragyogó ékszerek

A köves fülbevalókat, gyűrűket és medálokat sokkal könnyebb megtisztítani ezzel, mint egy törlőkendővel, ami nem fér be a foglalat körüli résekbe.

10. Az autóban is jól jön

Itt is érdemes bevetned a fültisztító pálcikát: a sok gomb és a szellőzőnyílás apró rései csakis így lesznek igazán pormentesek.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss