Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 szuper szendvicskrém!

default user icon
MME
Szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet, de nincs időd órákat tölteni a konyhában? Íme a legtutibb szendvicskrém receptek, amelyekkel könnyedén varázsolhatod különleges ízvilágba a barátaidat!
1. PIKÁNS KENŐMÁJAS 

Vágjunk apróra 1 fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát. Pároljuk meg a hagymákat
1 dl forró olívaolajban, majd tegyünk bele 10-10 dkg felkockázott borjúlapockát, csirke- és sertésmájat. Ha megpirult, öntsünk hozzá 2 dl fehérbort és 1 dl húsleveslét (kockából).
A megpuhult húshoz adjunk 1 ek kapribogyót és 1 szál zsályát. Sózzuk meg. Ha
kihűlt, pürésítsük bot mixerrel. Díszítsük zöld fűszerrel és kapribogyóval.
Egy adag: 1929 kJ/459 kcal

2. TAPENADE 

Tegyünk fél re a díszítéshez néhány szemet a 20 dkg kimagozott fekete olajbogyóból, a többit vágjuk apróra. Tisztítsunk meg 2 gerezd fokhagymát, csöpögtessünk le 2 ek kapribogyót,
majd pürésítsük az olajbogyóval, 6 ek olívaolajjal és 1 ek dijoni mustárral. Szórjunk bele 1 csipet morzsolt oregá nót, és sózzuk meg 1 csipet sóval. Kínáljuk az imént félretett olajbogyóval a tetején.
Egy adag: 1729 kJ/412 kcal

3. PAPRIKÁS-HAGYMÁS KRÉM 

Előbb csumázzunk ki 2 db piros kaliforniai paprikát, majd mossuk meg, és vékonyan csíkozzuk fel. Vágjunk apróra 1 fej megtisztított vöröshagymát. Csöpögtessünk le 1 ek kapribogyót, öblítsünk le 1 szál fodros petrezselymet, és mindkettőt aprítsuk fel. Forrósítsunk fel 3 ek olívaolajat egy serpenyőben, és picit pároljuk meg benne a paprikát,
majd keverjük hozzá a hagymát, a kapribogyót és a petrezselymet. Öntsünk rá 2 ek balzsamecetet, és pároljuk pár percig. Végül adjunk hozzá 1 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk meg 1 csipet sóval, és jól keverjük össze.
Egy adag: 767 kJ/183 kcal

4. OLÍVAKRÉM 

Aprítsunk fel 15 dkg kimagozott olajbogyót, és pürésítsük mixerrel. Dolgozzunk hozzá
10 dkg reszelt parmezánt és 5 dkg puha vajat is. Végül daraboljunk fel 4 db konzervszardellát,
és keverjük az olívakrémhez. Díszítsük zöld fűszerrel és szardellával.
Egy adag: 1750 kJ/410 kcal

5. ZÖLDSÉGES FELTÉT 

Tisztítsunk és mossunk meg 1 db sárgarépát, 1 db szárzellert, ¼ db sárga és ¼ db piros
ka liforniai paprikát, valamint ½ gumó édesköményt. Szeleteljük fel a zöldségeket. Vágjunk
össze kb. 2-3 dkg olajban eltett szárított paradicsomot, 1 tk kapribogyót és 4 db kimagozott fekete olajbogyót. Forrósítsunk fel 2 ek olajat, és tegyük bele az előkészített hozzávalókat. Sózzuk meg 1 csipet sóval, és locsoljuk le ½ citrom levével, majd állandó kevergetés mellett pároljuk pár percig. Miután kihűlt, pihentessük 1-2 óráig a hűtőszekrényben.
Egy adag: 914 kJ/218 kcal

6. PIRÍTOTT GOMBÁS FELTÉT 

Szeleteljünk fel 25 dkg megtisztított sampinyongombát. Tisztítsunk meg és aprítsunk
fel 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Mossunk meg 1-1 szál kakukkfüvet és
bazsalikomot, tépkedjük le, majd vágjuk apróra a leveleiket. Forrósítsunk fel egy serpenyőben
4 ek olívaolajat, pároljuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát, és az egészet pirítsuk meg. Szórjuk bele az összevágott zöld fűszereket, locsoljunk rá ½ dl sherryt, és állandó keverés mellett pároljuk puhára a gombát. Végül sózzuk, borsozzuk meg 1-1 csipet sóval és őrölt fekete bors sal, majd osszuk el a kenyereken. Díszítsük kakukkfûvel.
Egy adag: 866 kJ/206 kcal

7. PETREZSELYMES PESTO 

Mossunk meg 1 csokor fodros petrezselyemzöldet és 5 szál bazsalikomot. Tépkedjük le a leveleiket, majd tegyük magas peremű tálba. Ad junk hozzá 2 gerezd megtisztított fokhagymát, 2 ek fenyőmagot, 1 ek reszelt parmezán sajtot és 10 ek olívaolajat is, majd pürésítsük botmixerrel. Sózzuk meg 1 csipet sóval. Díszítsük pirítótt fenyőmaggal, valamint pet rezselyemzölddel.
Egy adag: 1510 kJ/360 kcal 

8. PARADICSOMOS, KAKUKKFÜVES
FELTÉT 

Mossunk meg és vágjunk félbe 40 dkg koktélparadicsomot. Tisztítsunk meg, majd aprítsunk
fel 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. A megmosott 1 szál kakukkfüvet szintén vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 5 ek olívaolajat, pároljuk meg benne a vöröshagymát. Keverjük hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd pirítsuk meg. Végül 1-1 csipet sóval és őrölt fekete borssal sózzuk, borsozzuk meg, és díszítsük bazsalikomlevéllel.
Egy adag: 934 kJ/222 kcal 

9. GARNÉLÁS FELTÉT 

Tisztítsunk meg 1 gerezd fokhagymát, majd 1 db kimagozott csilipaprikával együtt vágjuk kis darabokra. Mossunk és tisztítsunk meg 20 dkg garnélát, majd szeleteljük fel. Mossunk meg 2 szál koriandert, tép kedjük le a leveleit a szárról, és aprítsuk fel. Egy közepes méretû serpenyőben forrósítsunk fel 4 ek olívaolajat, folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg benne a fokhagymát és a csilipaprikát. Ke verjük hozzá a garnélát, és az egészet pirítsuk meg. Végül szórjuk bele az összevágott koriandert, és sózzuk meg 1 csipet sóval. Tálaláskor locsoljuk meg 1 citrom levével a rákdarabkákat.
Egy adag: 898 kJ/214 kcal 

10. ASZALT SÁRGABARACKKAL 

Kockázzunk fel 10 dkg cukrozatlan aszalt sárgabarackot. Aprítsunk fel 1 szál bazsalikomot. Keverjünk össze 20 dkg ricottát a bazsalikommal és a sárgabarackkal. Sózzuk és bor sozzuk meg a masszát 1-1 csipet sóval és őrölt fekete borssal, majd lazítsuk fel 3 ek
ásványvízzel. Kenjük a kenyérre, és a tetejét locsoljuk meg 2 ek balzsamecettel. 
Egy adag: 889 kJ/212 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss