Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 meglepő ötlet, hogy mire használd a muffinsütő formát

default user icon
MME
A muffinsütő forma sokkal több mindenre használható, mint gondolnád. Eláruljuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet ebből a furcsa sütőformából. Összegyűjtöttük a különböző felhasználási módokat a legmeglepőbbtől a legzseniálisabbig.

Fagyaszd le benne a levest

Ha van levesmaradék, ami a közeljövőben nem fog elfogyni, fagyaszd le! Erre használd a muffinsütő formát: egyszerűen öntsd bele a levest, fedd le fóliával és máris mehet a fagyasztóba! Amikor szükséged van egy-egy adagra, csak kiveszed és már melegítheted is.

Használd kínálótálcaként

A muffinsütő tökéletes, ha mártogatósokat kínálsz a vendégeidnek. A tálcákba tehetsz apróra vágott jalapenót, hagymát, zöldségcsíkokat, krémeket és szószokat.

Készíts benne jégkockát

Előfordulhat, hogy nagyobb jégkockákra van szükséged például egy buli előtt koktélokhoz, puncstálakhoz vagy nagy méretű edények hidegen tartásához. Ízben és látványban is feldobja a jégkockát, ha lime vagy citrom héját reszeled a vízbe fagyasztás előtt.

Használd kézműveskedéshez

A kis csészécskék alkalmasak a nehezen tárolható tárgyak, mint például gombostűk, gombok, gyöngyök és egyéb csecsebecsék tárolására, amikre a kézműveskedés során szükséged lehet.

Keverj benne festéket

A kopott muffinformában festéket is keverhetsz akár komolyan művészkedsz, akár a családdal kézműveskedtek.

Díszítsd gyertyákkal

Romantikus hangulatot varázsolhatsz a konyhádban, ha gyertyákat állítasz a muffinsütő forma néhány rekeszébe. A többibe szórhatsz díszeket, évszaktól és alkalomtól függően.

Ültess bele magokat

Ha a csészékbe egy kevés földet teszel, ültethetsz magokat a muffinsütőbe. A tálca tökéletes olyan fűszernövények nevelgetésére, amelyeknek nincs szükségük sok vízre.

Tegyél bele zabpelyhet

A reggeli zabpelyhedet elkészítheted előre, és kiadagolhatod, majd lefagyaszthatod.

Használd kutyatálként

Nem kell drága etetőtálakat venni, ha azt szeretnéd, hogy a kutyát ne falja fel a tápot két másodperc alatt. Egyszerűen oszd el a muffinsütő rekeszeibe a neki szánt adagot. (A tálca aljára ragassz gumidarabokat, hogy ne csúszkáljon!)

Fordítsd meg, és süss rajta tésztakosárkát

Tésztát vagy tortillalapot is behajtogathatsz a megfordított tálcán a formák közé, így tökéletes alapot kapsz töltött tésztákhoz.

Ajánljuk még:

 


Ezek is érdekelhetnek