Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez volt a 10 legnépszerűbb diéta 2019-ben!

default user icon
MME
Szinte naponta felüti a fejét egy-egy vadonatúj diétatrend, ami villámgyors fogyást igér - a kérdés általában az, valóban működik-e, és ha igen, akkor mennyire tartós és egészséges. De vajon melyik diétára kattantunk rá legjobban mi, magyarok? Íme, a Google 2019-es keresési trendjeinek top 10-es listája!

A lista élén: Az űrhajós diéta

A lista első helyén az úgynevezett űrhajós diéta áll, amiről különböző, részben ellentétes információkat találtunk a neten. A Brightside szerint a lényege, hogy 13 nap alatt érhetsz el jelentős súlycsökkenést, valamit a szigorú mintaétrendnek köszönhetően a szervezeted méregtelenít is, ráadásul a puffadásos panaszok csökkentésében is segít. Viszont eszerint az űrhajósok valójában nem használják ezt a diétát.

Más források szerint a diéta valójában a NASA űrhajósainak étrendjén alapul, melynek lényege, hogy minimális szénhidrátbevitel alapján állítsuk össze a napi étrendünket. 

A dobogósok: reg-enor diéta és keto diéta

A második helyen a reg-enor diéta, vagyis egy étrendkiegészítőn alapuló diéta végzett. Ezt követi a keto diéta, melynek lényege, hogy zsírból ehetsz, amennyi csak belédfér, szénhidrátból viszont csak éppen, hogy a szükséges minimumot.

A további népszerű diéták

A lista 4. helyén végzett a stockholm diéta. Ez a program személyre szabott étrendet, valamint könnyen elkészíthető és finom ételeket ígér. Ezt követi a fehérjediéta, melynek alapeleme a szétválasztás, majd a tojásdiéta következik, mely a megfelelő tojásfogyasztásra épül.

A 7. a koleszterin diéta, melynek célja a megfelelő koleszterinszint elérése és megtartása, ezt követi az epe diéta, vagyis az epének kedvező étrend betartása, majd az intermitten fasting, vagyis az időszakos böjt következik, melynek a legfontosabb pillére nem az, hogy miket fogyasztasz, hanem az, mikor fogyasztod őket. A sort pedig az almaecet diéta zárja, melynek alapja az almaecet rendszeres fogyasztása.

MÉG TÖBB DIÉTÁVAL KAPCSOLATOS CIKKET ITT TALÁLSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss