Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 jó tanács, ha szilveszteri partit rendezel

default user icon
MME
A siker és a nyugalmad titka a tervezés. Könnyen tálalható és lehetőleg előre megfőzhető ételekkel várd a vendégeket, hogy az este folyamán a körükben maradhass, és ne kelljen a konyhába rohangálnod!

1. A számodra ismerős módszerekkel elkészíthető vagy korábban kipróbált ételekkel készülj, amelyeket akár egy villával vagy evőeszköz nélkül is el lehet fogyasztani. A villára szúrható és kézbe vehető falatok mellett bőven elegendő egy, legfeljebb két meleg fogás.

2. A különféle rágcsák és csipegetnivalók (pl. olajbogyó, zöldségrudacskák mártogatóssal, sajtfalatok) mellé kínálj sült töltött tésztákat (pl. sonkás csigát) és változatosan megrakott kis szendvicseket, amelyeket tálalásig folpakkal letakarva tárolhatsz a hűtőben. Az előre összeállított melegszendvicseket a vendégség idején már csak be kell tolnod a sütőbe.

3. Kisebb társaság esetén jó választás a minimális előkészületet igénylő fondü.

4. Ne válassz serpenyőben sütött vagy frissen grillezett, azonnal tálalandó ételeket. A szaftos vagy bundázott falatokat nem fenyegeti a kiszáradás veszélye, és könnyen melegen tarthatók, illetve felmelegíthetők anélkül, hogy veszítenének az ízükből.

5. Keress olyan recepteket, amelyek népes társaság esetén alkalmasak az adagok növelésére. Ilyenek pl. a levesek és a raguk. Csak a fő alapanyagokat (hús, tészta, zöldségek) többszörözd meg az éhes szájakhoz mérten, máskülönben az ízesítők (pl. fokhagyma) túlságosan dominánssá válnak.

6. Az ételekhez adott szószok, valamint a saláták öntetének mennyiségét nem kell ugyanolyan mértékben növelni, mint a meghatározó hozzávalókét.

7. Kerüld a túl híg szószokat, mert könnyen lecsöppennek!

 8. Laktatnak és kiváló sör-, illetve borkorcsolyák a hidegen és melegen egyaránt fogyasztható fűszeres piték és lepények.

9. A sütőben készült tésztaételek – mint a lasagne vagy a cannelloni – előre összeállíthatók, továbbá nagyobb menyiségben is egyszerűen előállíthatók.

10. A tartalmas saláták önmagukban nagyszerűek előételnek vagy könnyű főételnek, és nagy tálba halmozva látványos díszei a svédasztalnak.

+1 recept

Zöldséges-juhsajtos rakott tészta

8 adaghoz tisztíts meg 2 csomag leveszöldséget (sárgarépát, fehérrépát, zellert, pórét), és darabold falatnyira. Aprítsd finomra 1-1 csokor kakukkfű és petrezselyem lecsipkedett leveleit, kockázz apróra 1-2 db tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát és reszelj finomra 15 dkg juhsajtot.

A szószhoz botmixerrel turmixolj össze 10 dkg reszelt sajtot 4 db tojással, 20 dkg tejföllel és a csilivel. Sózd meg, és forgasd bele az aprított zöldfűszereket.

Lobogó sós vízben főzz fogkeményre (al dente) 35 dkg makarónit, majd öblítsd le hideg vízzel. Süss ropogósra 15 dkg vékonyra szelt vagy csíkokra metélt bacont több adagban 1 ek olívaolajon, és itasd le konyhai papírtörlőn. A visszamaradt zsiradékon párold az előkészített zöldségeket 5 percig.

Rétegezd tűzálló tálba vagy felfújtformába a tésztát, a zöldséget, a maradék reszelt sajtot és a bacont, majd locsold meg a tejfölös szósszal és morzsolj rá 20 dkg juhsajtot. Süsd a 200 fokra előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen 15 percig, majd takard le alufóliával további kb. 10 percre.

3 SZILVESZTERI MANDULÁS ROPOGTATNIVALÓ HÁZILAG >>> 

BÓLÉ HELYETT: ÍGY KÉSZÍTS SZEXI KOKTÉLT SZILVESZTERRE! - VIDEÓ! >>> 

MIT VEGYÉL FEL? HOGYAN TERÍTS? LEHÚZD-E A CIPŐT HÁZIBULIBAN? ÍME A VÁLASZOK! >>> 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss