Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 apró fogyitrükk, amit simán beiktathatsz a hétköznapokba

default user icon
MME
Csak néhány apró dolgot kell megváltoztatnod a napi rutinodban ahhoz, hogy tegyél a saját egészségedért és fittségedért.

1. Felejtsd el a liftet és a mozgólépcsőt!

A reggeli rohanásban imádjuk használni ezeket az eszközöket, hiszen néhány másodpercre kikapcsolhatunk, magunkhoz térhetünk, mialatt halkan visznek minket a célunk felé. Jobb, ha búcsút veszel tőlük: a lépcsőzés ugyanis az egyik legjobb zsírégető és izomerősítő módszer. Egyes kutatások szerint még a kocogást is megelőzi! Kezdd el fokozatosan, egy idő után pedig lépcsőzz mindennap, és meglátod, nemsokára sokkal fittebb és sportosabb leszel!

2. Köszönj el a kávétól!

Ez lesz talán az egyik legnehezebb lépés, hiszen az erős fekete nélkül sokan a napjukat sem tudják elkezdeni. Ám kevesen isszák valóban feketén és cukor nélkül, így aztán a kedvenc kapucsínód vagy tejeskávéd akár 400 kcal-t is tartalmazhat. Próbálj hát megbarátkozni a zöld teával, ami édesítőszer nélkül is finom, antioxidánsai pedig kedvező hatással vannak az anyagcserére.

3. Eddz bárhol, bármikor!

Nagyon elfoglalt vagy, sokat dolgozol, aztán rohansz a gyerekekért? Elhisszük, hogy még levegőt venni sincs időd. Épp ezért iktasd be úgy a testmozgást az életedbe, ahogy az neked a legmegfelelőbb! Elég néhány perc is, csak mozgasd át magad egy kicsit: csinálj néhány fekvőtámaszt, kitörést, hasprést, guggolást, és meglátod, máris jobban fogod magad érezni, emellett az alakod is hálás lesz érte!

4. Sétálj a munkába, vagy pattanj biciklire!

Ha csak kis távolságra van egymástól a munkahelyed és lakásos, akkor érdemes azt az egy-két megállót gyalog megtenned. Ennél csak azért lehetne hálásabb az alakod, ha rászoknál a rendszeres kerékpározásra. Az is tökéletes, ha hétvégi programként iktatjátok be a család életébe, így nemcsak a pluszkilók tűnnek el, hanem remekül is szórakoztok.

5. Ismerkedj az appokkal!

Manapság nagyon divatos különböző fitneszapplikációk segítségével edzeni. Mindegy, hogy milyen típusú okostelefonod van, bármelyik „áruházból” letöltheted ezeket a programokat. Van, amelyikkel csak a pulzusodat és a kilométereket tudod mérni, de akad olyan is, amelyik a teljes mozgásprogramodat megalkotja, az első lépésektől a komplett étkezési tanácsokon át egészen a 30 napos edzéstervezésig.

6. A vásárlástól is megjön a kedv

Természetesen most nem arra szeretnénk rábeszélni, hogy féktelen költekezésbe kezdj, de ajánljuk, hogy menj be egy sportoltba, és nézz szét a fitneszruhák között. Meglátod, a sok vidám és színes darabtól megjön a kedved a testmozgáshoz, nem beszélve arról, hogy ezek talán a legkényelmesebb viseletek, így nem biztos, hogy megállsz egy felső beszerzésénél. Persze, azért sem fog senki elítélni, ha esetleg több időt töltesz majd el az edző- és futócipők tanulmányozásával...

7. Találj egy társat!

Sokan azért mondanak nemet akár egy kis kocogásra is, mert egyedül unalmasnak tartják. Viszont ha veled tart egy barátnőd vagy valaki a családból, már más a helyzet: egymást bátorítva közös célokat tűzhettek ki. Sőt egy kis egészséges versengés a barátságnak sem árt – vajon ki lesz a gyorsabb?

8. Búcsú az alkoholtól

Senki sem ítél el, ha a forró nyári estéken szívesen megiszol egy-egy pohárral, ám ha formában akarsz maradni, sajnos el kell köszönnöd ezektől az üres kalóriákban gazdag italoktól, különösen a sörtől és a fröccsöktől. A fittséghez ugyanis elengedhetetlen a káros szokásoktól mentes, tudatos táplálkozással kiegészített életvitel is.

9. Tűzz ki apró célokat!

Határozd meg, hogy mit szeretnél elérni, és azt kis lépésekben valósítsd meg! Azért fontos, hogy lassan haladj, mert ha az „Ide nekem az oroszlánt is!” felkiáltással vágsz bele az edzésekbe, akkor valószínűleg hamar lesérülsz, rettenetes izomlázad lesz, nem beszélve arról, hogy végleg elmegy a kedved a mozgástól… Ezért a fokozatosság elvét követve haladj, egyik részcél kövesse a másikat, és meglátod, az eredmény magáért beszél majd!

10. Törődj magaddal!

A lelki nyugalom és a kiegyensúlyozottság ugyanúgy része a felesleges kilók elleni harcnak, mint a sport. Ez a legegyszerűbben egy kis énidővel érheted el, amit mindig iktass be egy-egy részcél teljesítése után. Ez nemcsak megtöri a hétköznapok monotonitását, hanem ilyenkor kedvedre kényeztetheted is magad: jöhet egy isteni gyümölcsfagyi vagy egy jeges koktél! Ám ne csak ételekben és italokban gondolkodj: egy barátokkal eltöltött este szintén csodákra képes...

MÉG TÖBB DIÉTATIPPÉRT ÉS ÉLETMÓDTANÁCSÉRT KERESD A FANNY MAGAZIN LEGÚJABB SZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍGY ÉTKEZZ 30, 40 ÉS 50 ÉVESEN!>>> 

3 ALAK- ÉS PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ FOGÁS A NAGY DIÉTÁHOZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss