Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 pofonegyszerű trükk, hogy gyorsabban karcsúsodj!

Ki mondta, hogy csak súlyos szenvedések árán szabadulhatunk meg a plusz kilóktól? Néhány apró változtatás a hétköznapokban, és nem csak könnyebbek, de egészségesebbek is leszünk! Természetesen van pár tippünk hozzá.
1. Kis tányér - nagy trükk!

A szakértők szerint a nagyobb tányérral együtt jár a nagyobb adag is. Pszichológiailag többnek érezzük az étel mennyiségét, ha kisebb felületen kerül elénk: egy kísérlet során 16 százalékkal kevesebb müzlit fogyasztottak, akik apróbb tálakban kapták a reggelijüket. Így nem eszünk majd többet, mint szükséges, és sokkal könnyebben mennek le a kilók! A piros szín még fokozhatja a hatást, ugyanis a vizsgálatok alapján ez a szín tudat alatt azt üzeni az agyunknak, hogy hagyjuk abba az evést. Lehet, hogy nem megy a konyha dekorációjához, de ennyit csak megérnek az elhagyott kalóriák, nem?

 2. vegyünk egy gyümölcsöstálat!

Nem egyszerű napi minimum 5 adagnyi gyümölcs és zöldség beszerzése és elfogyasztása, pedig ez az ajánlott mennyiség. Egy gyümölcsöstál azonban megkönnyítheti a dolgunkat! Hajlamosabbak vagyunk az egészségesebb ételhez nyúlni, ha folyamatosan ott van a szemünk előtt. Tartsuk az előre megmosott uborkát, répát, almát a hűtő előtt, így biztos nem kerüli el a figyelmünket, és kénytelenek leszünk hamarabb megenni, nehogy megromoljon.

A 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB GYÜMÖLCS A VILÁGON >>> 
3. MErjünk unalmasak lenni!

Az ismétlés megbízható ritmust ad, így nem kell mindig az izgalmas változatosságra törekedni. Akik a legprofibban őrzik a súlyukat, azoknak az étrendje sokszor unalmas, csak 1-2 fajta dolgot fogyasztanak reggelire vagy nassoláshoz. Szűkítsük be a lehetőségeinket, mert az olyan kérdésekre, mint a „Nagyon éhes lettem hirtelen, mit kéne enni?”, ritkán érkezik helyénvaló választ. Lehet heti rendszerességgel váltogatni a menüt, de fontos, hogy ne boruljon fel a rutin!

4. kezdjük a zöldségekkel!

A tányérunknak legalább a felét töltsük meg zöldségekkel! A zöldségek táplálók, laktató rostokban gazdagok, a vitaminokról nem is beszélve, ráadásul rendkívül alacsony a kalóriatartalmuk! Kezdjük ezzel a résszel az étkezést, és garantáltan nem fogjuk túlenni magunkat, így az alakunk is hamarabb kezd el karcsúsodni.

10+1 JÓL BEVÁLT TRÜKK, HOGY KARCSÚBB LEHESS TAVASZRA! >>> 
5. keljünk korán!

Ébresztő, Csipkerózsika! Így is csodálatos vagy, nincs szükséged szépítőalvásra, ami amúgy sem kedvez a súlyunknak. A kutatások szerint azok, akik gyakran kelnek délelőtt 10, 11 óra körül, nagyjából 250 kalóriával többet fogyasztanak, mint reggel ébredő átlag, emellett gyakrabban látogatják a gyorséttermeket, és kevesebbet esznek a gyümölcsökből és a zöldségekből is. Amennyiben nehéz az átállás, keljünk minden nap 15 perccel korábban, így lassan, de biztosan érhetjük el a kívánt időpontot.

6. Együnk gyakrabban!

A gyakoribb étkezés lenne a tökéletes test titka? A szakértők szerint igen! Egy közel 2400 felnőttön végzett vizsgálat során sokkal több kalóriát fogyasztottak, és a testtömeg indexük is magasabb volt azoknak, akik 4 alkalomnál kevesebbszer étkeztek egy nap. Ők hajlamosabbak voltak éjszaka bevinni a legtöbb táplálékot, ahogy alkoholos italokat is gyakrabban vettek magukhoz. Együnk inkább naponta hatszor, de kisebb és egészségesebb adagokat!

5 ÉTEL-TRÜKK, AMIVEL KARCSÚBB LEHETSZ! >>> 
7. Kapcsoljuk ki a tévét!

Sokan szoktunk tévénézés közben elaludni, és kevesen gondolnánk arra, hogy ez hatással lehet a testsúlyunkra. Ennek elsősorban a készülék által kibocsátott fény az oka, ami mellett nehezebb az egészséges, mély alvás. Egy kísérlet kimutatta, hogy 21 százalékkal nagyobb az elhízás veszélye, ha világos szobában alszunk, akármilyen hihetetlenül is hangzik ez elsőre. Használjuk a távirányítót, majd megnézzük másnap a sorozatunk végét!

10+1 TUTI TIPP, HOGY ELKERÜLD A JOJÓEFFEKTUST! >>>   
8. Vezessünk listát!

Az egészséges táplálkozás és a fogyókúra kulcsa a tudatos tervezés. Aki eddig úgy gondolta, hogy felesleges időpocsékolás bevásárlólistát írni, annak rossz hírünk van: egy vizsgálat során kimutatták, hogy sokkal egészségesebb termékeket vásárolunk, és a testtömeg indexünk is alacsonyabb lesz, ha listával felfegyverkezve indulunk élelmiszerboltba. Szánjunk pár percet a hűtő és a többi éléskamránk vizsgálatára, gondoljuk végig, hogy mire van szükségünk: többszörösen megtérül az energiánk!

5 HATÁSOS TRÜKK, HOGY LEGYŐZD A FOGYÓKÚRÁS HOLTPONTOKAT >>> 
9. Feküdjünk le korábban!

A legegyszerűbb módszer a fogyáshoz? Egy kis extra szundikálás! Tudósok kimutatták, hogy napi legalább 8 és fél óra alvás 62 százalékkal csökkentheti a gyorséttermi kaják utáni sóvárgást, és általában is 16 százalékkal kisebb lesz az étvágyunk! A kontrollcsoport, aki másfél órával kevesebbet aludt, napi 550 kalóriával többet vitt be a szervezetébe! Csak arra figyeljünk, hogy a megfelelő időben, este, sötétben pihenjük ki a nap fáradalmait (lásd: 5. és 7. pont).

10. Mozduljunk ki!

Ismét egy hihetetlen eredmény: a kutatások alapján a reggel nyolc és dél közötti napfény csökkenti a kalóriabevitelt, a súlynövekedést, mindezt függetlenül attól, hogy mit csinálunk éppen a szabad levegőn. A szakértők annak tulajdonítják ezt a hatást, hogy a napfény jó hatással van az anyagcserére, és megakadályozza az elhízásért felelős gének érvényesülését.

MÉG TÖBB DIÉTATIPPET ÉS FOGYÓKÚRÁS TANÁCSOT TALÁLSZ ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss