Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 dolog, amitől azonnal szabadulj meg a konyhádban!

default user icon
MME
Ahhoz, hogy a konyhád mindig rendezett legyen, kevés az esély. A főzéssel járó káoszon túl a konyhai pultok mágnesként vonzzák a leveleket, papírfecniket és más felesleges tárgyakat, mint ahogy a szekrények, fiókok is elnyelnek mindent. Elengedni tárgyakat nehéz, ezért segítünk, hogy mivel kezd a rendrakást. 

Duplikált eszközök

Oké, fakanálból és mérőpohárból lehet több, de minek például két (vagy még több...) konzervnyitó? Válogasd át a konyhai eszközöket és szabadulj meg a két, három példányban előforduló elemektől. Tartsd meg azt, amelyik tökéletesen működik és a legjobban néz ki, a többid ajándékozd el.

Étlapok

Mikor rendeltél utoljára az ételfutár által hozott étlapról? Valószínűleg a telefonodon pörgeted végig a kínálatot és online meg is rendeled az ételt. Ha még mindig tele van a fiókod éttermi szórólapokkal, ideje, hogy megszabadulj tőlük.

Apró só- és borscsomagok, evőpálcikák

Kerüld a gyorséttermekből, kávézókból elhozott egyadagos kis ízesítők, műanyag vagy fa evőeszközök gyűjtését! Ha valóban felhasználod őket, tarts meg néhányat, de légy őszinte önmagadhoz: valószínűleg soha nem fogod a reggeli kávédba beleszórni a benzinkútról elhozott cukrot...

Ételtartó dobozok, fedelek

Vannak dobozok tető nélkül és van egy rakás tető doboz nélkül... Szánj rá időt, és próbáld meg a fedeleket és a dobozokat párosítani. A "magányos" daraboktól szabadulj meg, hidd el, nem fognak hiányozni. 

Utolsó darabok egy-egy étkészletből

Árulásnak tűnhet megválni a nagymama levesestáljától, vagy az első fizetésedből vett bögréktől, de ha soha nem használod őket, adj túl rajtuk és ajándékozz magadnak egy kis helyet a szekrényben! Csak azokat a darabokat tartsd meg, amelyek igazán fontosak számodra, illenek hozzád, és rendszeresen használod is őket.

Régi konyharuhák

Már ciki használni, de nincs szíved kidobni? A konyharuhák egy idő után valóban úgy néznek ki tisztán is, mintha folyamatosan, mosás nélkül szolgálatban lennének. Ne gondolkodj, vidd el a kopott, foltos darabokat a textil hulladékgyűjtőbe. Gondolj arra, mennyi hely szabadul fel a szekrényben vagy a fiókban.

Szakácskönyvek, amiket ki sem nyitsz

Nézd át a szakácskönyv gyűjteményedet – itt az ideje, hogy elajándékozd azokat a példányokat, amelyekből még soha egyetlen receptet sem próbáltál ki, és amelyekből soha nem inspirálódtál. A könyvektől (sem) egyszerű megszabadulni, ezért fényképezz le minden olyan receptet, amelyet egy nap szeretnél majd kipróbálni.

Hűtőmágnesek

Klassz dolog az emlékeket a hűtő ajtaján gyűjteni, de sajnos a sok mágnes és az alájuk tűzdelt fotók, papírok még rendetlenebbé tehetik a konyhát, mint amilyen valójában. A hűtőszekrény ajtaját  hagyd üresen, legfeljebb egy-két színes mágnest hagyj rajta.

 Lejárt élelmiszerek

Szeretnél egy kis helyet a konyhaszekrényben vagy a fűszerespolcon? Csak dobj ki mindent, aminek lejárt a szavatossági ideje. Sőt, a hűtőt is ellenőrizheted, biztosan találni fogsz olyat, ami már rég az enyészeté. Mire végzel, biztos lehetsz benne, hogy minden élelmiszered friss és fogyasztható, ráadásul rengeteg tárhelyet felszabadítottál.

Egyszer használt kütyük

Azt hitted, hogy az avokádószeletelő és karalábévájó nélkülözhetetlen a konyhában, de az elmúlt három évben mindössze egyszer használtad őket... Ints búcsút a felesleges konyhai eszközöknek, hogy helyet biztosíts az olyan, állandóan használt dolgoknak, mint a kések vagy a zöldséghámozók.

Olvasd el ezeket a cikkeket is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss