Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10+1 tipp a tökéletes házibulihoz!

default user icon
MME
Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket, hogy házigazdaként ne csak stressz és rohanás legyen számodra a szilveszteri összejövetel!  
1. A meghívottak

Alaposan gondold át, hogy kikkel szeretnél együtt ünnepelni, és az is jusson eszedbe, hogy a haragban lévő ismerőseid nem feltétlenül élveznék egymás társaságát! Így bármennyire is szereted például egy elvált házaspár mindkét tagját, csak az egyiküket illik meghívnod. Ne bízd rájuk a döntést, hogy ne a te összejöveteled miatt kapjanak hajba az ünnepek alatt. 

 Ünnepi fogások - 150 kipróbált recept! >>>

2. Hányan lesztek?

A vendéglista összeállításánál azt is gondold végig, hányan férnek el kényelmesen az otthonodban. Ne vállald túl magad, mert senki nem szeret nyomorogni!

3. Mivel töltitek az időt?

Milyen mentalitású emberek kerültek a meghívottak közé? Ha inkább a csendesen ülős beszélgetések jellemzőek a társaság tagjaira, értelmetlen tivornyát szervezned, és rekeszszámra vásárolnod az alkoholt…

4. A Meghívó

Mindenkit személyesen invitálj meg, de persze egy kézzel írt, esetleg kézzel is készített, ötletes, ünnepi kártya fokozhatja a meglepetést! A meghívókra nyugodtan írd rá, hogy a hölgyeknek egy tál sütemény, az uraknak pedig egy üveg ital a belépő. Senki nem várja el tőled, hogy egy kisebb vagyont költs a bulira…

5. Menü

Gondold végig, ki mit nem szeret, és ki mire allergiás. Ha a szilveszterre készülsz, akkor a menünek a virsli is része – a babonások kedvéért kizárólag sertéshúsból készültet vásárolj! Készíts salátákat, szendvicseket, sós és édes aprósüteményeket is!

Receptek virslivel >>> 

A legfinomabb szendvicsek >>> 

Aprósütemények minden mennyiségben >>>

6. Bevásárlólista

Ha a menüt már kitaláltad, írj bevásárlólistát! Ha van mihez tartanod magad, kisebb eséllyel költekezel feleslegesen. Jussanak eszedbe azok is, akik nem fogyasztanak alkoholt: kerüljenek a kosaradba szénsavas és szénsav-, valamint alkoholmentes italok is!

Főzz előre, és úszd meg a kapkodást! >>> 

7. „Dugi ital”

A vacsora megnyitására, vagy az éjfélre szánt pezsgőt gondosan rejtsd el: nincs annál kínosabb, mint ha nincs mivel koccintani!

A 3 legjobb ünnepi ital, amit te is elkészíthetsz! >>>

8. Tennivalók

A lakás takarítását és a bevásárlást ne hagyda z utolsó napra, mert így kevesebb stresszel jár majd előkészülni az estére. Ha előre dolgozol, a szépítkezésre és a pihenésre is több időd marad - ez nagyon fontos ahhoz, hogy az első pohár italtól ne legyél álmos és fáradt. 

9. „Csavard fel a szőnyeget!”

A zeneszámok összeválogatásakor ne a saját kedvenceit részesítse előnyben. Keresse a társaság kedvét, és tegyen a dalok közé egy-két örökzöld slágert is! Ha az ismerősei szeretnek táncolni, csavarja fel a szőnyeget, és tolja a falhoz a bútorokat! Az egyik szobát érdemes bezárni, ide elpakolhatja a törékeny tárgyakat.

Egy falat finomság: ínycsiklandó receptek szilveszterre! >>>

10. Dohányozni tilos?

Döntsd el előre, hol lehet majd dohányozni. Ha a konyhában adsz rá engedélyt, fennállhat a veszélye annak, hogy egy idő után mindenki ott gyülekezik… Ha meg tudod oldani, hogy a dohányzó a házon kívülre essen, nem esik majd szét a társaság, hiszen a hidegből siet majd vissza mindenki a meleg lakásba.

+1 Buli után takarítás…

Az összejövetel utáni romeltakarítást hagyd másnapra, és ha lehet, kérd meg egy-két barátodat, hogy segítsen. A közös takarítás, aztán egy jó ebéd remek mókának bizonyulhat! 

Még több szilveszteri tipp >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss