Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségvagdalt

MME MME
1/5
60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon ledinszteljük.

A megmosott, szeletelt gombát hozzáadjuk, só, bors, majoránna fűszerezéssel lepároljuk, félretesszük.

Az apróra vágott zöldségeket sós vízben
(csontlében) feltesszük főni, félfővésnél hozzáadjuk a zöldborsót, a végén egy forrásig a kukoricát. Ezután leszűrjük és félretesszük.

A tejbe áztatott zsemléket jól kicsavarjuk, keverőtálba tesszük, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a párolt gombát, a fűszerpaprikát, az ételízesítőt, a zöldségeket, ha kell, még fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. (Nem gyúrjuk túlságosan!) Ha kell, zsemlemorzsával dúsítjuk.

Vizes kézzel az egészből rudat formázunk, a tetejére szórhatunk kevés morzsát. Kikent tepsiben, előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük.

Szeletekre vágjuk, köretként burgonyapürét és zellersalátát adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss