Elkészítés: Reszeljük egy tálba tökreszelővel a meghámozott főtt burgonyát, a sárgarépát, a gombát, a zellert, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a curryport, a tojásokat, és sóval, borssal ízesítsük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk henger alakú kroketteket belőle, forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük papírszalvétával bélelt tányérra.
A mártáshoz a tejet forraljuk fel, morzsoljuk bele a sajtot, és takaréklángon, kevergetve addig főzzük, míg a sajt elolvad. Kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel sűrítsük be, forraljuk fel, öntsük bele a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg.
Tálaláskor a forró kroketteket halmozzuk tányérra, és külön adjuk hozzá a mártást.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre