Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleire szedjük. Köménymaggal és fokhagymával ízesített vízben megfőzzük.
A póréhagymát megmossuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a pórét. Hozzáadjuk a darált húst, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, a kukoricát, és együtt tovább pároljuk. Végül a petrezselyemzölddel meghintve zsírjára pirítjuk.
Picit megvajazzuk a tálat, a káposztalevelek felével kibéleljük, és a tölteléket ráterítjük. Befedjük a maradék kelkáposztával, meglocsoljuk telföllel.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre