Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rakott kel II.

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleire szedjük. Köménymaggal és fokhagymával ízesített vízben megfőzzük.

A póréhagymát megmossuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a pórét. Hozzáadjuk a darált húst, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, a kukoricát, és együtt tovább pároljuk. Végül a petrezselyemzölddel meghintve zsírjára pirítjuk.

Picit megvajazzuk a tálat, a káposztalevelek felével kibéleljük, és a tölteléket ráterítjük. Befedjük a maradék kelkáposztával, meglocsoljuk telföllel.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek