Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges májgaluskaleves

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés petrezselyemzöld
  • majoránna
  • őrölt bors
  • A levesléhez:
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zellergumó
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom. Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt.

Míg fő, elkészítem a májgaluskát. A májat elkaparom (azaz deszkára téve egy éles késsel elkezdtem kaparni, így megszabadítottam a hártyáktól), majd összekeverem a tojással, a zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózom, erősebben borsozom, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adok hozzá, elkeverem.

Amikor a zöldségek megpuhultak, a forrásban lévő levesbe szaggatom a májgaluskát. Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss