Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges kölesfasírt francia rakott krumplival

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 35 dkg köles
  • 6 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 csipet fehér bors (őrölt)
  • 0,5 mokkáskanál köménymag (őrölt)
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 3 dkg zsemlemorzsa (gluténmentes lisztből)
  • A forgatáshoz:
  • 4 dkg zsemlemorzsa (gluténmentes lisztből)
  • A sütéshez:
  • 1,5 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 1,5 dl főzőtejszín (laktózmentes)
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 4 db közepes krumpli
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük.
  2. A kölest a csomagoláson található útmutatás szerint megpároljuk, majd hozzákeverjük a tojást, a fokhagymaport, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel.
  3. Közben elkészítjük a francia rakott burgonyát. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A reszelt sajtot elkeverjük a tejszínben. Egy kisebb tepsit kikenjük olajjal, a krumpli felét leterítjuk az aljára, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd meglocsoljuk a tejszínes sajt felével. Ismét lerakunk egy réteg krumplit, és ráöntjük a megmaradt tejszínt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  4. A köleshez hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszából pogácsákat formázunk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Frissen tálaljuk a rakott krumplival.

Megjegyzés

A francia krumpli elhagyható, mert a kölesfasírt önmagában is nagyon finom, tápláló és egészséges. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss