Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségek avokádókrémmel

MME MME
45 perc
mester
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A szárzellert leöblítjük, a vastag ereket kivágjuk, a leveleket összevagdaljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, a zöld részét levágjuk, a fehér részét apróra vágjuk. Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, meghámozzuk, kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A zselatint 2 evőkanál hideg vízzel kikeverjük, és állni hagyjuk.

Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kenyérszeleteket – héjával vagy nélküle – kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a kenyérkockákat, és aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
2. Az avokádó felét egy csipet sóval, az olívaolajjal és a gyömbérrel összeturmixoljuk.
3. A répát, a zellert, a hagymát és a maradék felkockázott avokádót összekeverjük egy salátástálban. Beleforgatjuk a kenyérkockákat, és sóval, borssal ízesítjük. A zselatint a 1,5 dl vízzel felmelegítjük, a zöldségekhez keverjük. A zöldségeket kis csészékbe tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
4. Tálaláskor a zöldségeket óvatosan tányérokra borítjuk, és avokádókrémmel kínáljuk.

Megjegyzés


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss