Egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt felhevítünk füstölésig. Meglocsoljuk 2 ek olajjal, majd rászórjuk a megtiszított és felkockázott gomba felét. Megborsozzuk, barnára pirítjuk, és csak akkor szórjuk meg sóval, ha megpirult. A maradék gombát is hasonlóan megpirítjuk, majd félretesszük.
2 tojást felütünk egy kisebb keverőtálban, majd egy villa vagy habverő segítségével felverjük. Hozzáadunk 2 ek tejszínt, majd megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük fél-fél ek finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel.
Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk újra, felolvasztunk benne 1 dkg vajat 1 ek olajjal, majd ráöntjük a tojáskeveréket. Mérsékeljük a lángot közepesre, és másfél-két perc alatt készre sütjük az omlettet (a közepe egy kicsit maradjon remegős). Az egyik felére halmozzunk gombát, ráhajtjuk a másik felét, majd a tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy készítünk még három omlettet.