Elkészítés: Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat és a paradicsomot, borssal, pirospaprikával, majorannával és kakukkfűvel ízesítem. Rövid dinsztelés után beleöntöm az alaposan megmosott, hártyáitól megszabadított, s darabolt májat, tovább párolom. Amikor már majdnem kész, ráöntöm a vörösbort, s ételízesítőt szórok rá.
A tányérra lilahagymás, sós krumplit teszek, mellépakolom a májat, petrezselyemmel díszítem. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre