Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros resztelt csirkemáj

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat és a paradicsomot, borssal, pirospaprikával, majorannával és kakukkfűvel ízesítem. Rövid dinsztelés után beleöntöm az alaposan megmosott, hártyáitól megszabadított, s darabolt májat, tovább párolom. Amikor már majdnem kész, ráöntöm a vörösbort, s ételízesítőt szórok rá.

A tányérra lilahagymás, sós krumplit teszek, mellépakolom a májat, petrezselyemmel díszítem. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztom.

Megjegyzés

Aperitifként jó kis ágyas barackpálinkát kortyolgattam.
Tálalási alternatíva: A tányérra főtt tésztát teszek, s rápakolom a májat. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss