Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marhalábszár sült újburgonyával

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • marhalábszár szeletelve (fejenként 2 vastag szelet)
  • 2 db hagyma reszelve
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 nagy paradicsom darabolva
  • 1 erős zöldpaprika darabolva
  • 1 tv paprika
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • őrölt kömény
  • 5-6 szem borókabogyó
  • újburgonya
  • A salátához:
  • kígyóuborka reszelve
  • tejföl
  • kapor
  • balzsamecet
  • fokhagyma
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A húst kuktában készítem el: a zsírban a hagymákat megdinsztelem, a hússzeleteket szintén megkapatom, majd mehet bele az apróra vágott paprika, paradicsom és a fűszerek, sózom, pár perc kevergetés után a jó minőségű vörösbort ráöntöm, rázárom a fedelet, és kis lángon 1 óra 15 percig főzöm. Ezután a fedelét levéve erős lángon pár percet sűrítem.

Az újburgonyáról a héját lekapargatom, a nagyobb szemeket félbe-negyedbe vágom, és 35-40 perc alatt, kevés olajon kisütöm.

Fokhagymás, tejfölös uborkasalátával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss