Elkészítés: A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom.
Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, a paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller- és petrezselyemlevelet aprítom.
A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét, felöntöm vízzel. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.
Kockára vágom a tarját, felkarikázom a kolbászt. A tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítek.
45 perc főzés után a lencséhez öntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek 1,5 dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit, hozzáadom a kolbászt és a füstölt húst.
Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre