Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom.

Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, a paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller- és petrezselyemlevelet aprítom.

A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét, felöntöm vízzel. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.

Kockára vágom a tarját, felkarikázom a kolbászt. A tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítek.

45 perc főzés után a lencséhez öntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek 1,5 dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit, hozzáadom a kolbászt és a füstölt húst.

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

Megjegyzés

Mert nem csak babgulyás van. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss