Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros kacsasült

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük. Megpucoljuk a hagymát, és 6-8 gerezdre vágjuk őket. A fokhagymát is pucoljuk, de a gerezdeket egészben hagyjuk. A szalonnát szeleteljük, csíkozzuk. A húst mindenütt alaposan bedörzsöljük sóval, meghintjük borssal, bedörzsöljük majorannával, finoman megszórjuk őrölt rozmaringgal.

Egy alkalmas méretű tepsibe szórunk néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát, pár darab szalonnát, ráhelyezzük a húst, a maradék hagymákat és szalonnákat elhelyezzük a húson és a hús körül.

Aláöntünk kb. fél dl vizet, lefedjük alufóliával, és 1 bő órán keresztül 180 fokon sütjük. Ezután aláöntjük a bort, felvesszük a sütőt 200 °C-ra, és további fél órán keresztül sütjük. Végül átállítjuk hőlégkeverésesre a sütőt, levesszük az alufóliát és még fél óráig pirítjuk a húst.

Megjegyzés

Mi hagymás hajdinával és szilvabefőttel fogyasztottuk. A hús nagyon finom puha, omlós lett, remekül átvette a fűszerek és a bor zamatát. A párom azt állította, hogy ilyen finom kacsasültet még életében nem evett. - bmesyke

Ezek is érdekelhetnek

Friss