Elkészítés: Az őzhúst apró csíkokra vágjuk, a szalonnát is.
Kevés zsír hozzáadásával serpenyőben
kiolvasztjuk és megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kiszedjük a zsírjából, és egy másik serpenyőbe öntünk egy keveset. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, majd rátesszük az őzhúst. Sóval, zúzott fokhagymával, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, és fedő alatt addig pároljuk, míg a leve elfő és a hús zsírjára sül, ekkor kevés vörösbort öntünk alá, lefedve, gyakran kevergetve, kis adagban hozzáadva a bort, rövid lében puhára pároljuk.
Közben a gombát szeletekre vágjuk, és a maradék zsiradékon gyakori kevergetéssel megpirítjuk, közben sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük.
Amikor a tokány majdnem puha, hozzákeverünk 1 evőkanál paradicsompürét, rátesszük a gombát, a szalonnát, és együtt készre pároljuk.
Rizzsel és párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre