A megmosott tojásokat keményre főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A virsliket megfőzzük, ha szükséges, leszedjük a műbelet.
A kelbimbókat megmossuk, a külső leveleiket leszedjük, a szárvéget levágjuk, majd hosszában a bimbókat kettévágjuk. Bő, forró vízben roppanósra főzzük 10-12 perc alatt. Ezután leszűrjük, majd leszárítjuk konyhai papírtörlőn.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a felezett kelbimbókat forgatva, rázogatva addig sütjük, amíg kissé megbarnulnak.
A kihűlt főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd kivesszük a sárgájukat.
A tojássárgájákat krémesre keverjük a tejföllel, a tejszínnel, a majonézzel és a mustárral. Óvatosan beleforgatjuk a főtt, felkarikázott virslit, a sült kelbimbót, a felkockázott tojásfehérjét, a leöblített, lecsepegtetett kukoricát és a megtisztított, karikákra vágott zöldhagymát is belekeverjük.
Végül sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd lefedve, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Felkarikázott hagymazölddel díszíthetjük.