Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis nudli

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk hűlni.

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprózzuk a szalonnát,
és tovább sütjük. A virsliket is belekarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát. Az egészet jól összekeverjük, és a
tűzhelyről levéve félretesszük.

A burgonyából, lisztből, tojásból egy kis sóval burgonyás tésztát készítünk, majd nudlit formálunk. Bő forró vízben kifőzzük.

Zsemlemorzsával meghintett tepsibe terítjük, ráöntjük a virslis ragut, elsimítjuk, és sütőben pár perc alatt összesütjük.

A tejfölt 2 tojással összekeverjük, és egyenletesen ráöntjük a virslis nudli tetejére, majd ezzel is jól átsütjük. Meg lehet lazítani a tészta közét, ha nehezen sülne át.

Végül a lereszelt sajtot rászórjuk a tetejére, rápirítjuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss