A lisztből, a margarinból, a tojásból, a cukorból és a sütőporból linzertésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, kiszabjuk a tortaforma méretére, és a kör alakot belehelyezzük a tortaformába. A maradék tészta egy részéből (kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle) a tortaforma oldalát is kibéleljük. A hézagoknál a tésztadarabokat összenyomkodjuk, így biztosítva, hogy a töltelékünk ne folyjon ki.
Megfőzzük a vaníliás pudingot a tejben. Mikor már sűrű a puding, hozzáadjuk a cukrot, és langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a túrót és a meghámozott, felkockázott narancsokat. Összekeverjük, és beleöntjük a formába.
A megmaradt tésztával teljesen be lehet borítani a süteményt (vagy ha kevés tészta maradt, akkor csak rácsozni). A sütemény tetejét felvert tojással megkenhetjük, de ez a lépés el is hagyható. A süti mehet a sütőbe, és szép barnára sütjük 180-200 fokon 30-40 perc alatt. Mikor kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre