Elkészítés: A vaníliás pudingport a tejjel, ízlés szerinti mennyiségű cukorral felfőzzük, hűlni hagyjuk. Közben a tésztához a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd az étolajat, a kakaót, a lisztet és a sütőport, jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztához adagoljuk. A tésztát tepsibe öntjük, beleszeggatjuk a pudingot. 180 fokra előmekegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben a mázhoz a tejfölt, a porcuktot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat jól összekeverjük, ráöntjük a megsült, forró tésztára. Azonnal tálalhatjuk, de langyosan is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre