Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajon kérgesre elősütjük, majd a húst kivesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott zöldségeket és a paradicsompürét, felengedjük a borral, a húslevessel és a vörösborecettel, majd a húst visszarakjuk, és lassan pároljuk, amíg a hús megpuhul (kb. 1,5-2 óra).
Közben elkészítjük a gombócot: ehhez felkockázzuk a zsemlét vagy a toast kenyeret, a tejet elkeverjük a tojássárgákkal és az egész tojássokkal, a liszttel, sóval és borssal. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A tojásos tejet a zsemlekockákra öntjük. A vajon megfuttatjuk a hagymát és a petrezselymet, majd ezt is a zsemléhez öntjük, és óvatosan összedolgozzuk.
A masszából gombócokat formázunk, és forró vízben kb. 15-20 perc alatt kifőzzük.
A húst kivesszük a főzőléből, a levet leszűrjük. A visszamaradt lében elkeverjük a tejszínt, a mustárt és a cukrot, majd beforraljuk, és fél dl vízzel elkevert 2 evőkanál keményítővel besűrítjük. A keményítőt fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit tegyünk bele, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
A maradék zöldségeket vékonyra vágjuk, a vajon puhára pároljuk fedő alatt. A húst a zsemlegombóccal és a mártással, valamint a vajon párolt zöldségekkel tálaljuk.