Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi diós krémes babapiskótával

60 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 10 ek hideg víz
  • 1 csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 4-5 ek baracklekvár
  • 3 dl tej
  • kevés cukor
  • 3 ek rumaroma
  • 1 csomag babapiskóta (10 dkg)
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag főzős vaníliapuding
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dkg reszelt csokoládé
  • 2 ek darált dió

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojások fehérjét a fele (10 dkg) porcukorral (nagyon9 kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. Egy nagyobb keverőtálban mixerrel fehéredésig keverjük a tojások sárgáját a maradék porcukorral (10 dkg), majd a vízzel.A sütőporral elkevert liszthez keverjük a darált diót, majd apránként belekeverjük a tojássárgájás masszába, végül lazán, de alaposan beleforgatjuk a félre tett tojáshabot is.
  3. Nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a diós tésztát, és óvatosan elegyengetjük a tetejét. A forró sütő középső rácsára csúsztatjuk, és kb. 20-25 percig sütjük. Kivesszük, és ha kicsit kihűlt a tészta, megkenjük a baracklekvárral.
  4. A töltelékhez megmelegítjük a tejet, ízesítjük cukorral, rumaromával, majd egy pillanat alatt, egyesével megmártogatjuk benne a babapiskótákat, és szép sorban kirakjuk velük a tészta tetejét.
  5. A krémhez a két csomag pudingporból a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd gyakori kevergetés mellett kihűtjük, és közben 1 teáskanálnyi vajat keverünk bele (hogy ne bőrösödjön meg a teteje).
  6. Kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd apránként kanalazva hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és szép habos krémmé keverjük. Ezt a krémet kenjük a babapiskóták tetejére.
  7. A habtejszínt felverjük habbá, a süteményt bevonjuk a tejszínhabbal, étcsokoládét reszelünk rá, végül megszórjuk darált dióval. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.Tálalásnál kockára vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Egy ünnep sem múlhat el krémes sütemények nélkül; ezt a diós krémest azért ajánlom, mert nem túl édes, de mégis nagyon ízletes. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek