Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta rebarbarakrémmel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 15 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mandula
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 kanál étkezési keményítő
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • A rebarbarakrémhez:
  • 50 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra darált kekszet és mandulát összekeverjük az olvasztott vajjal, és jól benyomkodva elterítjük egy kapcsos 24 cm átmérőjű tortaforma aljára, amelybe előzőleg sütőpapírt vágtunk. 5 percre sütőbe dugjuk picit pirulni.

Ha ez megvan, összeállítjuk a túrókrémet: mindent alaposan összekeverünk, majd ráöntjük az elősütött tortalapra, és tovább sütjük 45-50 percet 180 fokos sütőben. Akkor jó, ha a teteje még picit nedves, de a forma szélétől már kicsit elvált és megpirult.

Amíg sül a torta, elkészítjük a rebarbarakrémet. A rebarbarát megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk, és pár kanál vízzel leöntve, a cukorral megszórva 15 perc alatt pépesre főzzük. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, felöntjük a felforralt maradék vízzel, és lassú tűzön besűrítjük.

Langyosan ráöntjük a kihűlt tortára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss