Elkészítés: A töltelékhez a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, a túrót rátörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, finoman a túróba forgatjuk, pihentetjük, amíg a tésztát elkészítjük.
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval és annyi tejföllel összeállítjuk, amennyitől rugalmas tésztát tudunk gyúrni. A tésztát rövid pihentetés után 3 részre osztjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk, az első lapot belenyújtjuk, megkenjük a tésztát lekvárral, meghintjük a dió felével, valamint óvatosan rásimítjuk a túrótöltelék felét. A második lappal is így járunk el. A harmadik lappal befedjük, tetejét villával sűrűn megszurkáljuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
A mázhoz a kakaóport a cukorral és a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, lehúzzuk a tűzről, a vajat simára keverjük benne az olajjal, majd a süteményre csorgatjuk és elsimítjuk.
Hűvös helyen pihentetjük, amíg a máz megköt, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.