Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós zserbó IV.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 15-20 dkg cukor - ízlés szerint
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • Valamint:
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • kb. 8 dkg darált dió
  • A tetejére a mázhoz:
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 6 dkg vaj
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, a túrót rátörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, finoman a túróba forgatjuk, pihentetjük, amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval és annyi tejföllel összeállítjuk, amennyitől rugalmas tésztát tudunk gyúrni. A tésztát rövid pihentetés után 3 részre osztjuk.

Egy közepes méretű tepsit kikenünk, az első lapot belenyújtjuk, megkenjük a tésztát lekvárral, meghintjük a dió felével, valamint óvatosan rásimítjuk a túrótöltelék felét. A második lappal is így járunk el. A harmadik lappal befedjük, tetejét villával sűrűn megszurkáljuk.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük és kihűtjük.

A mázhoz a kakaóport a cukorral és a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, lehúzzuk a tűzről, a vajat simára keverjük benne az olajjal, majd a süteményre csorgatjuk és elsimítjuk.

Hűvös helyen pihentetjük, amíg a máz megköt, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss