Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pitetorta egressel

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók szelethez:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg egres
  • 2 evőkanál cukor
  • A túrókrémhez:
  • 8 dkg cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1/2 dl tej
  • A szóráshoz:
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Kikenünk, kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát.

A töltelékhez az egrest megtisztítjuk, és a cukorral és 2 evőkanál vízzel felforraljuk, kb. 3 percig főzzük. A gyümölcsöt szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.

A túrókrémhez a margarint kis edényben felolvasztjuk. A túrót áttörjük, a tojással, a cukorral, a pudingporral simára keverjük, majd a margarinnal krémesítjük.

A szóráshoz a hozzávalókat morzsára összedolgozzuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű körlappá kinyújtjuk, és a formába simítjuk, hogy az oldalára is jusson. Rátöltjük a túrókrémet, és megszórjuk az egressel, majd a lisztes morzsával. A sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kihűlt, tejszínhabbal, egressel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss