Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós palacsinta vaníliás öntettel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • olaj (a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A öntethez:
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit sűrű masszává keverjük, és kb. 20 percig pihentetjük. Ezután felforrósított éa kiolajozott serpenyőben egyenként a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a mazsolát és a citrom lereszelt héját.
  3. A tejet felforraljuk, közben a pudingport elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadunk 5 ek tejet, és csomómentesre keverjük. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben a forró tejbe öntjük, és besűrítjük. Félretesszük hűlni, majd hozzákeverjük a tejszínt.
  4. A palacsintákat gazdagon megtöltjük a túróval, feltekerjük, és kettesével tányérokra fektetjük, végül leöntjük a vaníliaszósszal. Ízlés szerinti gyümölccsel díszítjük.

    MÉG TÖBB ISTENI PALACSINTA ÉS GOFRIRECEPT >>> 

    A TÖKÉLETES PALACSINTA >>> 

    PALACSINTÁK >>> 

    LEKVÁROK >>> 

    VIDEÓRECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss