Elkészítés: A cukorból 1 evőkanállal félreteszünk. A kelt tésztához ósszekeverjük a cukrot, a tojást, a sót, a megolvasztott vajat és 3 dl tejet. A maradék tejet meglangyosítjuk, és hozzáadjuk a félretett cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfutattjuk. Hozzáadjuk a tésztához, majd jól összegyúrjuk. Letakarva megkelesztjük.
Közben a túrós öntethez a tejet felforraljuk, és lassan belecsorgatjuk a búzadarát. Lassú tűzön, állandó keverés mellett 5-6 percig főzzük, majd kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citrom héját, és bele keverjük a darába. Majd beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
A kelt tésztát kinyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük, meghintjük zsemlemorzsával, és 20 percig keleszük, majd tetejére simítjuk a túrós masszát, kirakjuk a gyümölccsel, és előmelegitett sütőbem 200 fokon 40-45 percig sütjük.
Ha kihűlt, kockára vágjuk, porcukorral meghintve kínáljuk.