Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-mazsolás csiga és kifli

90 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 12 dkg tejföl
  • 5 dkg puha vaj
  • Töltelék:
  • 40 dkg tehéntúró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • Kenéshez:
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 ek liszt
  • A kiflik kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • 1 ek tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval, a tojással, a tejföllel és a vajjal összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával, a mazsolával, a citrom reszelt héjjával és levével.
  3. A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük. A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lekenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk. 2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
  4. A másik két tészta darabot téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt fele tölteléket rátesszük. A tészta lappal befedjük, rátesszük a maradék mazsolás túrót és feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat és a kifliket megkenjük a felvert tojással és tejjel. Sütőpapírral  kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. 20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. 

TÚRÓS-MÁKOS CSIGA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss