Az élesztőt a 1,5 dl langyos tejjel és 3 dkg cukorral felfuttatom. Amikor felfutott, a többi hozzávalóval (tojások sárgája, élesztő, só, liszt) kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam, fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom. A vajat 15 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra kevertem, és a kinyújtott tésztára egyenletesen rákentem.
Megszórtam a citrom lereszelt héjával elkevert, áttört túróval, majd feltekertem, mint a bejglit. 2 cm-es szeleteket vágtam és étolajjal kikent tepsibe tettem. Hézagosan raktam, így a csigák terülnek, ha szorosan egymás mellé rakjuk, akkor felfelé nőnek.
Mivel rétesről van szó, így én az első változatot választottam, hisz a rétes nem emeletes! Még fél órát kelesztettem, és 170 fokra melegített sütőbe tettem.
Amikor félig megsült, meglocsoltam forró vaníliás tejjel. Visszatettem a sütőbe még 10 percre, majd még a maradékkal meglocsoltam, és készre sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre