Elkészítés: A zsír kivételével összedolgozzuk a tésztához valókat, sima és rugalmas tésztát kapunk, melyet letakarva 10 percig pihentetünk.
A tésztát lisztezett felületen nagyon vékony szögletes alakra nyújtjuk, megkenjük (legjobb az ujjunkat használni) szobahőmérsékletű puha zsírral. Szorosan feltekerjük, 4 darabra osztjuk, ismét letakarjuk, fél órát pihentetjük.
A töltelékhez simára keverjük a túrót a burgonyával, a villával kicsit felvert tojásokkal és a többi hozzávalóval.
Nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan megkenjük margarinnal, a sütőt 180 fokra (légkeveréssel) bekapcsoljuk.
A tésztacipókat külön-külön kb. 22 cm széles, tepsi hosszúságúra nyújtjuk. Mindegyik közepén hosszában terítjük a tölteléket, a tészta két oldalát ráhajtva a tepsire nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. Tetejét a fele olvasztott margarinnal megkenjük, és az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt halványpirosra sütjük.
A sütőből kivéve forrón még egyszer lekenjük a maradék olvasztott margarinnal.
Kicsit hűtjük, bőven meghintjük porcukorral, ferdén felszeleteljük és tálalhatjuk.