Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós batyu muffinformában sütve

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 mk só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • A nyújtáshoz:
  • finomliszt
  • A lekenéshez:
  • 3 ek étolaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • mazsola (én nem tettem bele)

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben, a pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel, és a tészta további hozzávalóival összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz, és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a muffinformát olajjal kikenjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk, és mindegyk közepére tölteléket teszünk. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, egyet csavarunk rajta, és a muffinsütő mélyedéseibe tesszük.
  4. A tetejüket olajjal lekenjük, majd közepesen forró sütőben, 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss