A tésztához a cukrot a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos margarint, a vaníliás cukrot és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a búzadarát, a tojást, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a mazsolát alaposan összekeverjük.
A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe rétegezzük, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk,és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 120°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Kirándulásra piknikre ajánlom,könnyen csomagolható szállítható, egyszerűen elkészíthető, gyors és finom.Túró helyett almával is lehet készíteni. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!