Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors sajtos kifli

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 70 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg élesztő
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a natúr joghurtot, az étolajat, a tejet, a cukrot és a morzsolt élesztőt. Összegyúrjuk és 8 egyenlő kis cipóra osztjuk. (Keleszteni nem kell!)
  2. A cipókat kb. 30 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk. Egyet megkenünk a sóval kikevert margarinnal, a másikkal pedig betakarjuk, majd jól összenyomkodjuk. 16 cikkre vágjuk, és feltekerjük kiflivé.
  3. Vajjal kikent tepsibe tesszük, 25-25 percig kelesztjük, utána megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 Celsius-fokon, 25 perc alatt készre sütjük. 64 darab kiflit ad ki ez a mennyiség.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss