A tükörtojás süti elkészítéséhez a tojásfehérjéket a cukor harmadával kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd belekanalazzuk a tejfölt. Szép lassan beleöntjük az olajat is, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet és a tejet.
Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Tepsibe öntjük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kihűtjük.
A pudinghoz egy edénybe szórjuk a keményítőt, a vaníliás és a sima cukrot. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Közepes lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik. A pudingot ráöntjük a tésztára.
A felezett barackokat alaposan lecsepegtetjük és puding tetejére tesszük. A zseléhez vízbe facsarjuk a citrom levét, belekeverjük a porcukrot és a zselatint. Felforraljuk, majd ha langyosra hűlt, a süti tetejére öntjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.