Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás sonkatekercs franciasalátán

3.7/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A franciasalátához:
  • 30 dkg vegyes zöldség (mexikói vagy kertész)
  • 4 db burgonya
  • 1 db alma
  • 2 db csemege uborka
  • 4,5 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • bors
  • cukor
  • A sonkatekercshez:
  • szögletes sonkaszeletek
  • 50 dkg túró
  • 1 kis üveges ecetes reszelt torma
  • 2 dl tejföl
  • A tetejére:
  • kevés zselatin
  • paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket sós vízben megfőzzük, a burgonyát is apró kockára vágjuk, és pár perccel később a zöldségek mellé tesszük főni.
Egy edényben összekeverjük a tejfölt, mustárt, majonézt és az ízesítő hozzávalókat, majd beleszórjuk a kockára vágott almát és uborkát majd végül a leszűrt, lehűtött főtt zöldségeket.

A sonkatekercsekhez a túrót áttörjük burgonyanyomón, majd összekeverjük az ecetes reszelt tormával és a tejföllel, utána sózzuk, ha szükséges. Kiskanállal a sonkaszeleteket megtöltjük, összehajtjuk, és egymás mellé helyezzük egy tálon, amibe a franciasalátát előtte belesimítottuk.

A megmaradó tormakrémet egy kinyomóba töltjük, és a sonkaszéleket feldíszítjük. Paradicsomszeletekkel kirakjuk, majd egy kevés aszpikkal átkenjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss