Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sertéskaraj lila burgonyával

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a húst, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A cikkekre vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított libazsíron. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát és a félbevágott kolbászkarikákat. Hozzákeverjük a cikkekre vágott gombát, a vékonyan felszeletelt fokhagymát, a csíkokra vágott uborkát és a finomra vágott petrezselymet.
  2. Megpirítjuk az egészet, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hozzáforgatjuk a reszelt sajtot, majd a hússzeletek felére halmozzuk. Ráterítünk mindegyikre egy másik hússzeletet, a széleket kissé összenyomjuk, majd megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.
  3. A körethez a burgonyát héjában puhára főzzük, majd még melegen meghámozzuk és összetörjük. A finomra vágott lila hagymát üvegesre sütjük a felforrósított libazsíron, majd hozzáforgatjuk a tört burgonyához, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A burgonyapürét tűzálló tálba simítjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Felforrósítjuk az olajat, majd a töltött hússzeleteket aranyszínűre sütjük. Burgonyával kínáljuk.

Ajánljuk még:


Készítésénél minél apróbbra vágjuk a töltelék anyagait, annál könnyebb lesz a húsba tölteni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss