Elkészítés: A nagy fej hagymát felkockázzuk, olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ráteszünk 1 paradicsomot és 1 zöldpaprikát apróra vágva.
Amig összepárolódik, elkészítjük a tölteléket és a TV-paprikákat. A darált húsba ütjük a tojást, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, jól összedolgozzuk, és a kicsumázott zöldpaprikákba töltjük.
A megpárolt alapra rátesszük a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, majd a káposztát. Felengedjük vízzel, amikor felfőtt, belehelyezzük a megtöltött paprikákat. A kimaradt töltelékből gombócokat készítünk, és szintén a rotyogó káposztába tesszük a füstölt kolbásszal együtt. Lassan puhára főzzük.
Amikor megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. Készre forraljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre