Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika chilis paradicsomszószban

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db TV- paprika
  • 30 dkg vegyes darált hús (sertés, marha)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika
  • 1 db tojás
  • 1 bögre rizs
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz (140 gr) sűrített paradicsom
  • zellerlevél
  • bazsalikomlevél
  • chiliszósz
  • cukor
  • 1 db húsleveskocka
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A rizst előző este beáztatom. Másnap félig megfőzöm.

A krumplikat meghámozom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.

A paprikákat megskalpolom, kicsumázom. A hagymákat, a paprikák sapkáját és a zöldeket aprítom.

Egy lábasban kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, kifehéredésig együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az előfőzött rizst, fűszerezem, összekeverem. Lazán megtöltöm a paprikákat.

A paradicsomszószhoz a lábasban megdinsztelem a hagymákat, szórok rá lisztet, rádobom a darabolt zellerleveleket és bazsalikomot, belevágom a chilipaprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, a sűrített paradicsomot, a chiliszószt, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

A paprikákat beteszem a lábasba, ha a szósz nem lepi el a paprikákat, öntök még hozzá vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, hozzáadom a krumplikat, ráöntöm a szószt, összeforralom.

Tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Klasszikus töltött paprika, azzal a különbséggel, hogy ebben sok chili is van. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss