Elkészítés: A rizst beáztatom reggel, majd délben félig megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megkapirgálom, kockára vágom. A paradicsomot rövid időre forró vízbe dobom, lehúzom a héját. A hagymákat, paradicsomot, zöldeket aprítom.
Egy lábasban kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, az aprított paprikasapkákat, a petrezselyem és zellerlevelet, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. Megtöltöm a paprikákat.
A krumplit sós vízben előfőzöm.
A szószhoz egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chilipaprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.
A paprikákat beteszem a lábasba, s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel pépesítem. A lábasba visszateszem a paprikákat, a krumplikat, ráöntöm a szószt, vörösbort, szórok rá kevés lisztet, összekeverem és összeforralom.
Tálaláskor a tányérra helyezek két paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, a paprikára teszek egy kanál tejfölt.