Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta háromféle húsból

120 perc
mester
költséges
15 adag

Elkészítés

  1. A  káposztafejeket sós vízben előfőzzük, leveleit óvatosan leválasztjuk, a vastag szárrészét kivágjuk. A főzölevet félretesszük.
  2. Az apróra kockázott vöröshagymát zsíradékon lepirítjuk. A fokhagymát aprítjuk.
  3. A húsokat a szalonna felével ledaráljuk, hozzátesszük a lesütött hagyma felét, az aprított fokhagyma felét, a tojást, a rizst, a csombor felét, pirospaprikát, majorannát, sót, borsot, ételízesítőt. Végül a tejföllel lazítjuk a masszát.
  4. Betöltjük a leveleket. A visszamaradt sülthagymához hozzákeverjük a pirospaprikát, fokhagymát, sűrített paradicsomot, babérlevelet, a maradék csombort, sót, borsot, ételízesítőt, és a megmaradt, fellaskázott káposztát. A visszatartott szalonnánkat is felszeleteljük.
  5. Nagy fazékba rétegezünk: alulra a káposztanyesedék fele, erre jön a szalonna szeletek fele, majd az összes tölteléket rendezzük el, ismét rakjunk rá szalonnát, legfelülre pedig a káposztanyesedék kerül. Mindezt felöntjük az előfőzőlével, éppen, hogy ellepje. Nagy lángon főzni kezdjük, a forráskor visszavehetjük. A forrástól számítotva kb. 100 perc múlva ellenőrizhetünk egy tölteléket.
  6. Ha főttnek véljük zsíradékkal, kukoricaliszttel, pirospaprikával rántást készítünk, és besűrítjük. További negyed órát csendes tűzön összefőzzük.

KLASSZIKUS TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

 

Megjegyzés

A töltelék gazdagon húsos, nem a rizs van túlsúlyban! Az étel gluténmentes. - Csortos Marcsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss