Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött és rántott paprika

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát bő, forró olajban sütjük, amíg leválik a héja, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Papírtörlővel ledörzsöljük a héját, majd kicsumázzuk.
  2. A csíkokra vágott csirkét megpirítjuk az olaj és a vaj keverékén az apróra vágott gombával, cukkinivel és a meghámozott, feldarabolt paradicsommal együtt. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióvalízesítjük, majd hozzákeverjük a kockákra vágott sajtot és a felaprított petrezselymet. A tűzről levéve 4 db tojássárgáját keverünk bele.
  3. A paprikákat megtöltjük a keverékkel, majd megforgatjuk őket először a lisztben, majd a maradék fehérjék és tojás keverékében, végül a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük. Jól illik hozzá az újburgonya vagy a zöld saláta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss